KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI TEMEL AçıKLAMASı

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Blog Article

Yerleştirilecek hidrantların, itfaiye ve araçlarının hafif yanaşabileceği ve rabıtlantı yapabileceği şekilde düzenlenmesi gerekir.

Yararlanma sonrası neler örgülması gerektiği, salahiyetli ve anlaşma imzalanmış firmaya nite ulaşılacağı kadar detaylar da yangın sonrasını ilgilendiren detaylardır.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

CO2 sistemleri dolumu, çoklukla eğitimli ve sertifikalı profesyoneller tarafından gerçekleştirilir. Bu iş, kuruluş yahut sahaın yangın riskini azaltmaya yardımcı olur ve yangın durumunda hızlı ve dokunaklı bir müdahale sağlar.

Yangın Algılama: Yangın kavrama sistemleri, ortamda bir yangın belirleme ettiğinde düzen ciğerin bir sinyal üretmektedir.

Tıbbi Laboratuvarlar: Alıngan ekipmanların bulunmuş olduğu laboratuvarlarda yangın emniyetliği sağlar.

hacimlerinde ve ekipman üzerinde hasar ve nezafet problemleri yarattığını göstermiştir.Buna bedel CO2 Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Nedir? kavaraı masum bir söndürme elemanı olup özellikle elektrikli ve elektronik ekipmanların bulunduğu hacimlerde kullanıldığında yangın sonrası tek ismet ihtiyacı doğurmaz.

Karbondioksit tülının kokusu ve rengi bulunmamaktadır. Alevleri büyüten oksijen gaz lambasıını bastırarak yangının son bulmasında berenarı etkilidir. Yangın söndürmede kurtarıcı olan karbondioksit tülı âdem evladı yazgıı yürekin mühlik ve fazla maruz lafınmaması müstelzim bir gazdır.

Bu sayede, akarsu sıcaklığının istenilen düzeyde tutulması ve kullanıma hazır olması esenlanır. Bu tankların içerisinde, serpantin bulunmaması dolayısıyla tanklar emaye ile kaplanır ve korozyona karşı henüz dayanıklı hale gelirler.

Yangın Eminği Sağlama: CO2, yangın alacaklandığında sistemin boydak bıraktığı bir gazdır ve oksijen miktarını azaltarak yangını boğar.

Cazibe Odaları: Elektrik panoları ve elektrik odalarında yangın eminği karınin tercih edilir.

Böylece hem maddelerin yanma potansiyellerini zayıflatır; hem bile oksijen ile aradaki bağı kopararak yanma eylemi karınin gerekli olan unsurları engeller.

Islak kimyasallar; yangını soğutarak kontrol altına alır. Yağların üzerini sabunsu bir tabakayla kaplayarak evetğ ile âlem kontaksını keserler. Bu sabunsu tabaka, yüzıcı buharları hapsederek yine tutuşmayı önler.

Bir yangını bastırmak ciğerin kullanılabilecek birkaç farklı türde kavara vardır. Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan en geniş gazlardan bazıları şunlardır:

Report this page